Cum pregatim apartamentul pentru munca remote sau de acasa?

5 sfaturi simple pentru amenajarea unui loc de munca acasa

Anii 2020 si 2021 au fost acompaniati de provocari iesite din comun. Romanii au fost nevoiti sa se adapteze la situatii exceptionale de lucru si sociale. Masurile de siguranta si protectie au fost diverse si au implicat multe schimbari personale si profesionale. O schimbarea ce poate fi resimtita si astazi este munca de la domiciliu. Foarte multi romani au fost nevoiti sa lucreze de acasa, lucru care a insemnat raportari la realitati inedite. Oare se descurca in noile conditii de lucru?

Nu toata lumea poate lucra de casa, mai ales cand acest lucru inseamna convietuire cu alti membrii ai familiei. Galagia poate fi un factor greu de ignorat in timpul lucrului. De cele mai multe ori ai nevoie de liniste pentru a finaliza cu succes un proiect. Daca copii si cainele dau buzna mereu in zona destinata biroului, cine-si poate termina treaba? Asadar, cum cream un spatiu destinat lucrului, care sa nu fie afectat de alte activitati casnice? Grea intrebare.

apartament modern la the pearl iasi
Un apartament modern la The Pearl Iasi

Cum pregatim apartamentul pentru munca de acasa?

Majoritatea persoanelor care lucreaza de acasa, incearca sa gaseasca raspunsurile potrivite la aceasta intrebare. Pregatirea apartamentului pentru munca remote implica efort si documentare atenta. Sunt multe idei de decor care pot transforma complet apartamentul vostru. Asa o sa descoperiti spatiu optim in casa pentru lucru. Ultimii doi ani au fost dificili si au implicat schimbari semnificative pentru toata lumea. Hai sa vedem cum putem optimiza apartamentul pentru sesiuni de lucru acasa!

1. Ying si Yang acasa

Atunci cand introduceti un element nou in rutina zilnica, parca totul se strica sau include momente de „teroare”. Trebuie sa ne adaptam rapid la noile circumstante. Cum cream un echilibru acasa? Greu de zis. Fiecare persoana este diferita. Stim oameni care lucreaza cu succes in medii zgomotoase iar altii au nevoie de liniste completa.

Din acest motiv, credem ca este recomandat sa va pregatiti mental pentru lucrul de acasa. Acesta este primul pas. Stiti ca urmeaza sa iesiti din rutina si sa munciti mai mult timp acasa? Pregatiti-va pentru schimbare. Nu o lasati sa va ia prin surprindere. Ying si Yang, acasa? Sigur ca da! 

logie superb cladire apartamente copou
Logie elegant de socializare in familie

2. Creati un spatiu dedicat muncii

Aveti nevoie de un spatiu in care sa va conectati complet la ceea ce aveti de facut. Trebuie sa ignorati sursele externe, care va pot afecta concentrarea. Aveti nevoie de un birou modern, cu facilitati dedicate, capabil sa raspunda la nevoile voastre. Nu-l aglomerati doarece merita sa tineti totul intr-o continua miscare si sa va indepliniti taskurile cu usurinta. Puteti pe birou sau langa el, doar lucrurile care tin de munca.

Investiti intr-un scaun de birou. Acesta trebuie sa fie confortabil si ortopedic (daca este cu putinta). Scaunul este prietenul vostru mai multe ore din zi (peste 8), asa ca ar fi bine ca el sa nu va deranjeze.

Aveti nevoie de un PC, laptop si monitor care sa se sincronizeze corespunzator. Stim ca sunt oameni care lucreaza doar la laptop. Altii au combinatii intre cele trei. Daca aveti un instrument multimedia performant, care sa raspunda rapid la comenzi, atunci lucrurile se aseaza mai usor. Stim oameni care au birouri reglabile. Ei lucreaza din picioare pentru a limita presiunea la spate. Pentru unii functioneaza, pentru altii mai putin.

Dormitor Zen-like pentru confort si eleganta

3. Creati o rutina. Respectati-o in fiecare zi.

Va aduceti aminte de zilele in care erati nevoiti sa va treziti de dimineata si sa va pregatiti de lucru? O ora acasa de pregatiri (baie, gimnastica, mancare) si o ora in trafic (in functie de oras, dar in Bucuresti si Iasi cu siguranta). La sfarsitul celor 8 ore de munca la birou, urma o ora in trafic in drumul spre casa. Va este dor de un asemenea program? Noua nu. Preferam biroul de acasa, unde timpul il gestionam altfel. Castigam ore alaturi de familie si ramanem conectati la lucru.

Asadar, incercati sa creati o rutina acasa si respectati-o in fiecare zi. Scapati de pijama si abordati o tinuta casual dar work-friendly. Nu va lasati pe tanjeala. Asa riscati sa pierdeti din apetitul pentru munca. Treziti-va la aceeasi ora in fiecare zi. Aveti un orar care va ajuta sa lucrati eficient si sa nu pierdeti timpul cu activitati inutile. Pregatiti biroul de lucru. Sa aveti la dispozitie cafeaua sau ceaiul si toate lucrurile necesare pentru a fi cat mai productivi posibil.

4. Lista de lucru, optimizare in casa

Faceti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faceti inainte de a incepe munca. Asigurati-va ca le-ati finalizat pe toate si apoi incepeti munca. In acest mod organizat, aveti biroul liber de distrageri de atentie. De fiecare data cand un factor extern apare in spatiul de lucru, cresc sansele sa scada nivelul de concentrare.

Faceti o lista cu prioritati. Asa o sa le targetati cu succes. Optimizati timpul disponibil pentru lucru si o sa va inruditi cu rezultatele pozitive. Pana la urma, oricine vrea sa fie performant la locul de munca si sa fie apreciat de sefi. Prioritizati lucrurile importante si apoi apucati-va de cele complementare. Ordinea poate fi aliatul vostru intr-o perioada atat de dificila.

5. Adaptati-va la noul spatiu de lucru

Cum pregatim apartamentul pentru munca remote sau de acasa? Am pornit de la o intrebare populara. Foarte multi oameni aleg sa lucreze de acasa in aceasta perioada. Munca remote isi are meritele insa este acompaniata si de provocari. O sa va loviti de ele dar trebuie sa le depasiti. Aveti nevoie de rabdare si o atentie sporita la lucrurile zilnice.

Adaptarea poate dura cateva zile sau chiar saptamani. Stim oameni extrem de sociabili care resimt din plin lucrul remote. Ei trec printr-o metamorfoza pe care nu o inteleg. Noul spatiu de lucru poate deveni intr-un timp relativ scurt un loc familial, ce creeaza succes.

Cum va puteti asigura ca apartamentul ales va poate indeplini dorintele de munca remote?

In orasul Iasi, proiectele rezidentiale apar de la o luna la alta. Asadar, astazi mai mult ca oricand, sunt sanse mari sa gasiti o cladire cu apartamente moderne, spatioase si confortabile. Daca locuiti intr-un apartament frumos, parte a unei comunitati rafinate, atunci parca devine o placere sa lucrezi de acasa. Cu cat proiectul rezidential este mai special, cu facilitati interesante, cu atat puteti desfasura activitati diverse in tihna.

Noi avem un proiect cu totul special in Copou, The Pearl, care o sa devina cea mai luxoasa cladire cu apartamente. Suntem pregatiti sa intampinam iesenii cu o cladire ce gazduieste o piscina interioara, sala de sport si un serviciu profesionist de concierge.

Cum suna o sesiune de inot dupa o zi lunga petrecuta in fata calculatorului? Poate vreti sa faceti exercitii intr-o sala moderna, coborand la parter. Totul la indemana proprietarilor Perlei, care au la dispozitie facilitati occidentale, dezvoltate pentru confort, siguranta si un alt tip de viata.

Oricand aveti nevoie de informatii detaliate despre acest proiect, contactati-ne la nr de telefon: 0735848460. Daca preferati adresa de email, puteti sa ne contactati la office@charmproperties.ro! Hai sa discutam si sa descoperiti un proiect special pentru municipiul Iasi!

O viata la The Pearl in Iasi devine o bucurie impartasita cu familia in fiecare zi! Aveti parte de profesionalism 100%, de la proiectare pana la predarea apartamentului!